Technische specificaties Château Floris                 Beschikbare jaartallen : 2002 – 2005 - 2007

Flessen: 0,75cl

Doos: 6 flessen

Palet: 600 flessen per pallet (80X120X130)


Druifsoorten: Een van de zeldzame Madirans die 4 traditionele druifsoorten gebruikt (gemiddeld):

Tannat

67%

Cabernet Sauvignon

18%

Cabernet Franc

10%

Pinnenc

5%

Geplant op 10ha, worden de druiven met de hand geplukt na een strenge selectie van de trossen in de zomer.

Specificaties:
‘Complex, krachtig’
-alcoholgehalte: 13%
-onderhouden structuur met een dieprode kleur
-Fijn en zijdeachtig herinnert deze wijn aan een rijk en complex boeket van zachte rode vruchten (rijpe aalbessen en kersen van het Baskenland) gevolgd door een spoor van gekonfijte vruchten


-Zijn structuur is onderhouden door ronde, soepele tannines, elegant, rijp en zijdeachtig, met een lang aanhoudende en aangename afdronk
-het proeven verwijst naar het plukken op maximale rijpheid van de druiven
-zeer goede totale balans


Situatie: De wijngaard is gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk in de uitlopers van de Pyreneeën, op 40 km van Pau en Lourdes, op de grens van de streek van de Bigorre en de Béarn.

Madiran en gerechten: Deze wijn past het best bij gegrild of gebraden rood vlees, ingemaakte eend, pasta en kazen. Serveer op 16°. Te bewaren van 5 tot 10 jaren of meer, afhankelijk van de wijnkelder.

Productietechnieken: De rode druiven worden handmatig geplukt tegen het einde van de herfst, met een alcoholgehalte tussen 12,5° en 13°. Zij worden in de tank gezet nadat zij 100% afgerist werden. Hier blijven zij tussen 9 à 10 dagen, waarna de wijnen in een roestvrijstalen kuip worden gezet om de malolactische gisting te ondergaan. Hierna wordt de wijn gekeurd en geassembleerd. Hij wordt verkocht twee jaar na de oogst.